/ F1 CULTURAL OASIS

Annually, the Abu Dhabi Tourism and Cultural Authority commissions a stand within the outer pedestrian zone of the Abu Dhabi F1 Grand Prix. The stand acts as a living museum spotlighting the heritage and tradition of the Emirates.

For the 4th consecutive year, Evolution was contracted to design and build the stand by one of the UAE’s leading communications agencies. A strong focus was placed on architecture, which resulted in traditional stone-effect finished structures inspired by Qasr Al Hosn and Al Jahili Fort, built around a central, modern geodesic dome wrapped in a rustic hessian canopy.

 

Evolution also managed all technical elements found within the stand including audio, lighting and a set of video screens installed behind traditional shutters and frames to create the effect of windows from a traditional fort overlooking imagery of the past.

BACK TO PORTFOLIO